RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerdt Larsen vil notere nytt selskap

Sist oppdatert:
Bergensinvestoren Berge Gerdt Larsen søker notering for et nytt riggselskap. Emisjonspapirene iMarkedet har tilgang til tilbakeviser spekulasjoner om at DNO er garantist for prosjektet
Petrojack er det middels originale navnet på et riggselskap som DNO-styreformann og storinvestor Berge Gerdt Larsen søker notert på Oslo Børs. iMarkedet har fått tilgang til prospektet som nå sirkuleres til investorer fra tilretteleggerne ABG Sundal Collier og First Securities.

For noen uker siden skrev Finansavisen om det samme riggprosjekt. Avisen henviste til kilder som opplyste om at DNO skulle være garantist i emisjonen til Berge Gerdt Larsens nye riggprosjekt. Dette viser seg å ikke stemme i forhold til prospekter som iMarkedet sitter på. Også adm. direktør Lars Moldestad avviser disse opplysningene.

Skal hente inn 211 mill.

I emisjonen skal Petrojack hente inn 211 millioner norske kroner, eller til en egenkapital tilsvarende 30 millioner dollar. Totalrammen til prosjektet skal være på 130 millioner dollar, og 80 prosent av prosjektet skal gjeldsfinansieres.

I første rekke skal Petrojack bygge en såkalt Jackup-rigg ved Jurong-verftet i Singapore, der selskapet også har opsjon på to ytterligere rigger som kan utøves i henholdsvis 6 til 12 måneder og i 13 til 18 måneder frem i tid.

- Levering av første rigg vil skje innen 27 måneder, sier Lars Moldestad til iMarkedet.

Han er i dag adm. direktør i børsnoterte Petrolia Drilling samt Larsen Oil & Gas, et selskap 100 prosent eid av DNO-investor Berge Gerdt Larsen. Larsen Oil & Gas skal stå for managment av det nye riggselskapet, som per i dag bare er et stiftelsesselskap med 100.000 kroner på konto.

- Vi skal gjøre en emisjon og en påfølgende børsnotering. Det er dette som er planen, sier Moldestad til iMarkedet.

Petrolia går ikke inn

Moldestad avviser at Petrolia Drilling kommer til å gå inn i emisjonen i det nye selskapet, noe som er har blitt antydet i mediene tidligere.

- Petrolia må konsentrere seg om sin egen drift, sier Moldestad til iMarkedet.

Han mener imidlertid at timingen er nær sagt perfekt.

- Utsiktene for kontrahering av rigger i denne klassen er meget gode. Det er omtrent 350 slike Jackuprigger i operasjon i dag, og seksti prosent av denne flåten er over 25 år, sier Moldestad til iMarkedet.

Moldestad sier videre at riggene som det planlegges å bygge også har konkurransefortrinn i og med at de kan ta dybder ned fra 350 til 400 fot.

- De siste slutningene for disse enhetene var på mellom 70.000 og 80.000 dollar dagen, sier Moldestad til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere