RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerilja vil slutte å rekruttere barn under 17 år

FARC-geriljaen i Colombia lover å slutte med rekrutteringen av barnesoldater som er under 17 år.

Det sier geriljaens sjefforhandler Luciano Marin i Cubas hovedstad Havana, der fredsforhandlingene mellom opprørerne og Bogotas regjering har pågått i mer enn to år.

Bruken av barnesoldater har vært blant stridstemaene i de vanskelige forhandlingene der målet er å få en slutt på krigen som har vart i over 50 år og kostet mer enn 200.000 menneskeliv.

Regjeringens delegasjon gleder seg over løftet i Havana, men fastholder kravet om at aldersgrensen heves til 18 i tråd med folkeretten.

Marin, som er kjent under aliaset Ivan Marquez, innrømmet torsdag at FARC tidligere har tatt inn krigere ned i 15-årsalderen. Men han hevder innrulleringen er «personlig, frivillig og bevisst», og at de venstreradikale opprørerne aldri har rekruttert noen med makt.

Rekruttering av barnesoldater er et utbredt problem i Colombia, som har lidd under væpnet konflikt mellom regjeringsstyrker, paramilitære og geriljagrupper i lang tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere