RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Getronics bestemt seg for salg (Ny)

Sist oppdatert:
Den nederlanske IT-kjempen Getronics bekrefter nå at prosessen med salg av ikke-kjerneområder er i gang. Til iMarkedet bekrefter selskapet at joint-venturene til selskapet gjennomgås i restruktureringsprosessen
I en presentasjon fra Getronics konkluderes det med at salget av ikke-kjerneområder er i gang. Bakgrunnen for presentasjonen er restruktureringen av det hardt rammede nederlandske IT-selskapet Getronics. Nederlenderne er partnere med Merkantildata i Norge og eier 9,5 prosent av aksjene i det norske selskapet.

Disse aksjene kan være ute for salg.

- Vi ser på alle joint-ventures, sier pressetalsmann Herbert van Zijl i Getronics til iMarkedet.

Han sier videre dette:

- Vi har ikke noe å si om Merkantildata.

Det står ikke noe om at Merkantildata-posten er lagt ut for salg i materialet fra presentasjon fredag. Denne posten ble heller ikke nevnt på presetasjonen, opplyser van Zijl til iMarkedet.

Det har lenge vært spekulert i at Getronics eierandel på 9,5 prosent i Merkantildata vil selges. Problemet for rådgiver Alfred Berg er å finne en kjøper i dagens tøffe aksjemarked.

Merkantildata rykket i fjor ut å avviste at Getronics-posten var til salg, men den siste utviklingen i det nederlandske selskapet har ført til at hele den tidligere ledelsen er kastet. Nå snus alle steiner for å redusere en meget tung gjeldsbyrde.

- Denne prosessen er ventet å bli ferdigstilt i løpet av få måneder, opplyser Getronics.

Selskapet melder om at området Getronics Human Resource Solutions (GHRS) i Nederland vil bli solgt.

I alt 10 til 15 ikke-kjerneaktiviteter vurderes solgt av det gjeldstyngede nederlandske selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere