RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GGS fullfinansiert

Sist oppdatert:
Adm. direktør Trond Christoffersen i Global Geo-Services ser ikke behov for å hente mer kapital i år. Samtidig ser selskapet et enormt potensial i datterselskapet NESCOS
Det kom frem under en presentasjon Christoffersen og styreformann Morten Andersen holdt på Paretos olje- og offshorekonferanse onsdag.

Global Geo-Services hentet i andre kvartal inn 35 millioner kroner via en emisjon, men satt ved utgangen av kvartalet kun igjen med 12 millioner kroner i kassen.

- Vi får nå pengene fra de siste månedenes fordringer, og har en god kontantstyring, så vi er OK på kontantstrømmen for dette året, sa Christoffersen på spørsmål fra iMarkedet.no.

Hausset NESCOS

Andersen og Christoffersen brukt i dag mye tid på datterselskapet NESCOS, tidligere Trangle Equipment. Selskapet har i løpet av kort tid gått fra å være for salg til å bli det Andersen mener er juvelen i GGS.

- Selskapet burde aldri vært kjøpt, medga Andersen, men ser nå et enormt potensial i NESCOS.

Andersen sa i dag at han mener NECOS på to-tre år sikt kan bli mer verdt enn GGS markedsverdi i dag. GGS skrev i går opp verdien på Nescos fra null til 57,5 millioner kroner basert på forventet fremtidig bidrag til GGS' bunnlinje.

Feltutbygginger

NECOS har utviklet en helt ny type ventil for styring av produksjonsstrømmene i en brønn, som kan reguleres trinnløst. Den første felttesten av ventilene vil skje om kort tid. Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras er i ferd med å installere de første.

Christoffersen sa i dag at et typisk salg til en enkelt produksjonsbrønn ville bestå av tre ventiler og en verdi på 1-1,5 millioner dollar.

- Vi regner med marginer på minst 50 prosent, sa Christoffersen.

Han påpekte at de i hovedsak er salg til hele feltutbygginger som vil være fokus for NESCOS når produktet er kommersielt i markedet.

Vil ikke selge

Styreformann Andersen gjorde klart i dag at GGS ikke kommer til å selge NESCOS i dag tross stor interesse i bransjen. De har fortsatt en intensjonsavtale med Convexa om å tre inn som partner.

Andersen sa at de nå har gjennomført første del av en tre punkts plan, nemlig å vise verdiene i Necos, før de nå skal utvikles videre. Siste punkt i planen er å gi verdiene tilknyttet NESCOS til aksjonærene. Det kan ifølge Andersen skej enten gjennom et salg eller en børsnotering av NESCOS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere