RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GGS lukter Petrobras-penger

Sist oppdatert:
Alt peker nå retning av at Global Geo-Services vil få tildelt upliftinntekter fra brasilianske Petrobras i forbindelse med tildelingen av en leteblokk på iransk sokkel
Både representanter for det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras og det iranske statsoljeselskapet NIOC har nå uttalt at selskapene er i ferd med å inngå en avtale om tildelingen av Tusan-blokken på iranske kontinental sokkel til PEtrobras.

- Både Petrobras og NIOC har uttalt offentlig at de er i ferd å tildele blokken, bekrefter adm. direktør Trond Christoffersen i GGS til iMarkedet i ettermiddag.

Petrobras var først ute med å uttale at de var i ferd med å bli tildelt bokken, og nå har også NIOC letesjef vært ute med lignende uttalelser.

Dette er i tråd med GGS’ prognose fra tidligere i år hvor de uttalte at det var meget sannsynlig at det blir tildelt en eller flere blokker på iransk sokkel i løpet av juni og juli i forbindelse med den nylig gjennomført lisensrunden.

Upliftinntekter

Petrobras er blant oljeselskapene som har kjøpt seismikk fra GGS eksklusive seismikkstudie PC-200 som dekker Irans kontinentalsokkel. Christoffersen opplyser at avtalen blant annet betyr at GGS vil motta såkalte upliftinntekter på når ulike suksesskriterier blir oppfylt, det gjelder blant annet tildeling av blokk og produksjonsstart.

Christoffersen vil ikke si noe oms tørrelsen på upliftinntektene ved en tildeling. Ifølge en børsmelding fra mars 2003, hvor Petrobras ikke er navngitt, antydes det en upliftinntekt på 4 millioner dollar, eller 28 millioner kroner ved tildeling av lisens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere