RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GGS reverserer seg til pluss

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet Global Geo-services har nå oppskrevet verdien å datterselskapet NESCOS fra null til 57,5 millioner, noe som gir et gigantisk overskudd i andre kvartal. Driften tapper fortsatt selskapet for penger
Dermed blir bunnlinjen til GGS hyggelig lesning tross fortsatt lave driftsinntekter i kvartalet. GGS hadde driftsinntekter på 5,8 millioner kroner i andre kvartal opp fra null i perioden før, men ned fra 26,5 millioner i andre kvartal i fjor.

Inkludert reverseringen av tidligere nedskrivninger av NESCOS med patentert teknologi på 57,5 millioner kroner, viser GGS et driftsoverskudd i andre kvartal på 35,9 millioner kroner, mot minus 24,7 millioner i samme periode i fjor.

Kontantstrømmen fra driften er imdidertid fortsatt negativ på EBITDA-basis (driftsresultat før avskrivninger), og viste minus 7 millioner kroner. Reverseringen har ingen kontanteffekt for selskapet.

Resultat før skatt endte på 30,8 millioner kroner, mot minus 29,6 millioner i andre kvartal 2004.

GGS begrunner oppskrivning av verdien på patentene tilknyttet NESCOS med eksterne bud de har fått på aksjene i oljeteknologiselskapet, samt en generell vurdering av situasjonen til datterselskapet.

GGS hadde kontanter tilsvarende 12,1 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal.

Når det gjelder utsiktene fremover så forventer GGS betydelig salgsinntekter i andre halvår basert på en ny lisensrunde offshore Iran og salg av seismikk i Øst-Timor samt inntekter fra prosjektene i Syria og utenfor Florida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere