RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GGS rydder opp gammel gjeld

Sist oppdatert:
Konsernsjef Trond Chrsitoffersen og styret i seismikkselskapet Global Geo-Services har nå fått plass et endelig gjeldsoppgjør med kreditoren Seismic Exploration Inc (SEI)
Som en del av oppgjøret som omfatter totalt 22,9 millioner krone ri gjeld til SEI, så utstedes det 491.477 nye aksjer.

Aksjen vil bli utstedt på kurs 7,41 kroner, som tilsvarer snittkursen i perioden 21. til 28. desember.

Gjelden til SEI stammer fra en 3D seismikkontrakt utført i 2001 og 2002. I tillegg til å utstede aksjer, så vil GGS nedskrive kundefordringer fra 3D-arbeidet for 10,6 millioner kroner.

Dette gir totalt sett en netto positiv effekt for GGS' balanse på 12,4 millioner kroner i form av konvertering av gjeld til egenkapital, samt motføring av gjeld mot fordringer

GGS og SEI har videre blitt enige om å dele eventuelle inntekter fra 3D-seismikk tilknyttet fordringene som nå nedskrives til null.

- Denne avtalen avslutter den vellykkede strategien for å rydde opp balansen og nedbetale gjeld i 2004. Den positive nettoeffekten av transaksjonen gjør verdiene i GGS mer synlige og viser at GGS regnskapsføring er konservativ, sier styreformann Morten Andersen i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere