RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GGS setter sin lit til ny iransk lov

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet Global Geo-Services håper tildeling av utvidede kontraktsfullmakter til det iranske statsoljeselskapet NIOC vil gi økt interesse i nye lisensrunder
Ifølge en pressemelding sendt ut av det statlige iranske nyhetbyrået IRNA vil NIOC så fort den nye femårige utviklingsplanen er vedtatt, få autorisasjon til å inngå ulike typer av kontrakter med utenlandske selskaper.

GGS skriver i en egen pressemelding at meldingen fra Iran åpner opp en ny og mer positiv situasjon med hensyn på offshorelisenser i iransk farvann.

Seismikkselskapet som har eksklusiv salgsrett på sesimikkstudien PC-2000 som dekker iransk kontinentalsokkel, forventer at en ny lisensrunde vil bli gangsatt så raskt den pågående er avsluttet.

Selskapet håper dette vil gi sterk fornyet interesse for seismikkstudien fra internasjonale selskaper. Den pågående runden har vært en skuffelse på grunna v de dårlige betingelsen som er tilbudt.

Et av forholdene den nye loven vil fjerne er såkalt tilbakekjøpsavtaler, som har vært vanskelig å svelge for internasjonale oljeselskaper. NIOC vil etter de nye reglene kun inngå kontrakter på gjensidig basis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere