RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GGS tynget av nedskrivning(Ny)

Sist oppdatert:
GGS-resultatet i andre kvartal tynges av en større regnskapsmessig nedskrivning på seismikken tilknyttet den iranske sokkelen
Nytt: Kommentarer fra styreleder

GGS fikk et resultat før skatt i andre kvartal på -42,8 millioner kroner, etter at selskapet tok en nedskrivning på hele 51 millioner kroner i kvartalet.

- Det er på grunn av endrede regnskapsprinsipper, sier styreleder Morten Andersen i GGS til iMarkedet.

- Det er ikke en revurdering av verdien på biblioteket?

- Nei.

Resultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 26,2 millioner kroner, mot minus 2,9 millioner kroner i fjor. Omsetningen falt fra 68,3 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 38 millioner i samme periode i fjor. Alle inntektene kommer fra salg av data fra selskapets multiklientbibliotek for den iranske kontinentalsokkelen, den såkalte Persian Carpet 2000-studien.

GGS bedret kontantbeholdning til 2,4 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal, fra 0,8 millioner ved utgangen av første kvartal. Kontantbeholdningen til selskapet er likevel svak, men driften gir en positiv kontantstrøm etter en rekke kostnadstiltak.

- Vi er avhengig av løpende inntekter, sier Andersen.

- Kostnadsmessig så er vi nå på bunn av kostnadsnivået, vi har fått seismikkskipet GeoMariner på en kontrakt for de neste tre månedene, og har ingen kostnader tilknyttet skipet i den perioden, vi jobber videre med å få leid den ut videre. Det er ingen tung dress som henger på selskapet, sier han videre til iMarkedet.

Seismikkselskapet er forsiktige i sine spådommer for andre halvår, og viser til den spente politiske situasjonen i Midtøsten.

- Det vi forventer i nærmeste fremtid er utlysning i Oman-havet, hvor det har blitt annonsert at det skal skje i denne høsten, sier Andersen til iMarkedet.

Det jobbes med ulike muligheter både i og utenfor Midtøsten.

- Selskapet har en ekspertise og erfaring, og vi skal finne muligheter som kan ta selskapet vider i løpet av to til tre år, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere