Gå til sidens hovedinnhold

- Gi henne et norsk pass

Flere hundre mennesker møtte opp til demonstrasjon utenfor Justisdepartementet.

JUSTISDEPARTEMENTET (Nettavisen): Flere hundre mennesker hadde møtt fram på en demonstrasjon utenfor Justisdepartementet mandag kveld. Petter Nome, som er konferansier, sier det er opp mot 600 mennesker til stede.

- Burde ha vært her
Kjæresten til Maria Amelie, Eivind Trædal, tok et kraftig oppgjør med norske myndigheter etter at Politiets utlendingsenhet valgte å anke lagmannsrettens kjennelse, hvilket betyr at Amelie trolig blir sittende fengslet på Trandum inntil videre.

- Jeg forstår ikke hvorfor ikke Maria kan stå sammen med meg i dag. Lagmannsretten har sagt at hun burde være her sammen med oss i kveld. Vi må sørge for at Maria får fortsette å bli i Norge, og fortsette å kjempe for alle de papirløse som ikke har blitt hørt, sier Trædal.

Les også: Politiet anker løslatelsen

- Gi henne et norsk nansenpass
Oslo-biskop Ole Christian Kvarme var én av flere prominente aktører som hadde møtt fram på demonstrasjonen.

- I dag ber vi regjeringen og UDI om å la Maria Amelie få bli. Gi henne et moderne og norsk nansenpass i dette nansenåret. Samtidig ber vi om at de tar et nytt grep for å få bukt med den uverdige og inhumane situasjonen som papirløse innvandrere opplever i vårt land, sier Ole Kristian Kvarme.

Nestleder i Venstre Helge Solum Larsen ga ros til lagmannsrettens beslutning om å løslate Amelie. Men anken fra PU sannsynliggjør at Amelie må bli sittende på Trandum i de kommende dagene.

- Nå må dette ta slutt. Vi kunne i dag komme noenlunde ut av dette. Domstolen fattet en god beslutning. Vi kunne i dag bevege oss ut på en ny vei. Kjære, regjering. Hjelp Maria, sier Helge Solum Larsen.

- Finn en løsning
Inger Lise Hansen i KrF henvendte seg direkte til statsminister Jens Stoltenberg, og krevde at han engasjerer seg i saken.

- Til Jens: Finn en løsning. La Maria få bli! sier Hansen.

Berit Emilie Nordbø er en av mange nordmenn som ønsker å vise sympati for Amelie. Nordbø sier hun stilte opp i demonstrasjonen fordi hun mener Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet har gjort en stor feil.

- Slik UNE og UDI opptrer i denne saken viser at asyl- og innvandringspolitikken trenger en gjennomgang. Dette funker rett og slett ikke, sier hun til Nettavisen.

Irene Blesvik er også en av de om lag 600 oppmøtte utenfor Justisdepartementet mandag kveld. For henne er situasjonen ganske spesiell, ettersom hun kjenner kvinnen det blir kjempet for.

- Denne saken er utrolig viktig og all oppmerksomheten rundt den vil sannsynligvis gjøre at folk blir mer bevisste på denne type saker, forteller hun til Nettavisen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken