RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giacometti-skulptur ble verdens dyreste kunstverk

London (NTB-AFP): En skulptur av den sveitsiske kunstneren Alberto Giacometti gikk onsdag for rekordhøye 608 millioner kroner under en auksjon i London.

Den ikoniske bronsestatuen «L'homme qui marche I», som forestiller en syltynn mann på vandring, er dermed det dyreste kunstverket som noensinne er solgt på auksjon.

Auksjonshuset Sotheby's anslo at den snart 40 år gamle skulpturen ville gå under hammeren for rundt 168 millioner kroner, men et titall ivrige budgivere ville det annerledes.

Etter åtte minutter med hissig budkrig kunne auksjonarius banke klubben i bordet, men hvem den anonyme kjøperen som bød via telefon var, er ikke kjent.

Giacometti, som virket fra 1920-tallet og til sin død i 1966, regnes som en av de fremste surrealistene i forrige århundre.

Den forrige prisrekorden for et kunstverk ble satt i 2004, da Picasso-bildet «Garcon à la Pipe» ble solgt for 607 millioner kroner under en auksjon i New York. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere