RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gibraltar angriper spansk «neandertalerpolitikk»

Madrid (NTB-AFP): Gibraltar kommer med skarp kritikk av spanske planer om å innføre en avgift på 50 euro for alle som reiser inn eller ut av det britiskkontrollerte områder.

Det bygger opp til ny strid mellom Storbritannia og Spania om det lille området som er under britisk kontroll. Den varslede spanske grensetollen provoserer myndighetene på Gibraltar.

- Spania forsøker å manipulere mediene med denne neandertalpolitikken, heter det i en uttalelse fra Gibraltars sjefsminister Fabian Picardo. Han sammenligner den nye politikken fra Spania med Franco-tiden.

Søndag sa Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo i et intervju at myndighetene vil innføre en grenseavgift. De vurderer også å gjennomføre bokettersyn for flere tusen gibraltarere med eiendom i Spania og det kan bli aktuelt å stenge luftrommet for fly på vei til Gibraltar.

Bråket startet for ti dager siden. Da begynte det britiske territoriet nær sørspissen av Spania å dumpe betongblokker i sjøen utenfor halvøya for å bygge et kunstig rev. Ifølge myndighetene i Gibraltar skal revet styrke fiskebestandene i området, mens Spania mener det vil blokkere deres fiskebåter.

Det umiddelbare svaret fra Madrid var å skjerpe grensekontrollen, noe som skapte lange køer til det populære turistmålet i slutten av juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere