RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gidder ikke å gå på jobbintervju

Sist oppdatert:
Nytt system tvinger danskene til å søke på jobber de ikke vil ha.

Systemet for arbeidsløshet har slått tilbake på danskene.

I 2007 startet Danmark med et system for bekjempelse av arbeidsløshet. Dette innebærer at man i uken må sende fire jobbsøknader. Altså 20 jobbsøknader i måneden for å få utbetalt dagpengene.

Nå opplyser Dansk Erhverv at flere enn noen gang ikke dukker opp til jobbintervjuet. Baker Erik Ellitsgaard sier til Ekstra Bladet at 3 av 4 har uteblitt fra jobbintervjuer den siste tiden. Og situasjonen er ikke enestående ifølge sjefskonsulent Anita Rosenstand i Danske Erhverv.

Ikke tatt på alvor
- Får man tilbud om et intervju, er det mange som ikke dukker opp, siden det ikke er sikkert at de i utgangspunktet ville ha jobben. Systemet legger et press på arbeidssøkerne, sier Rosenstand til Nettavisen.

Bedriftene får dermed en rekke søknader fra ukvalifiserte eller useriøse søkere. De seriøse blir da heller ikke tatt på alvor i samme grad, siden bedriftene regner med at mange av søknadene er masseproduserte.

- Det er vanskeligere for bedriftene å plukke ut de som faktisk er seriøse, og det gjør igjen at mange søkere blir demotiverte når de ikke får svar. Det er rett og slett en ond sirkel, sier Rosenstand.

Må søke etter at jobben står klar
Til og med etter at du har fått jobb må man fortsette og sende søknader. Har du fått jobb fra 1. oktober, må man i hele september sende inn søknader for å få penger. Selv om jobben står klar.

- Det arbeidsformidlingen sier er rett og slett; bare du sender ut søknader så er vi fornøyde, det er ikke så farlig hva du søker. Vi prøver å fortelle arbeidsformidlingen (AF) at de må gjøre noe, for systemet virker ikke. Det er overkill å måtte sende 20 søknader i måneden, sier Rosenstand.

Utprøvd i Norge
I Norge har det tidligere vært utprøvd noe tilnærmet likt danskenes system, uten spesielt positive resultater. Direktør for arbeid og aktivitet i Arbeids- og velferdsetaten (Nav), Erik Oftedal sier til Nettavisen at det ikke er aktuelt å gjeninnføre systemet.

- Vår erfaring var at det ikke fungerte spesielt godt. Det bringer ikke folk raskt tilbake til jobb. Det er bedre at man søker på jobber man reelt har muligheten for å få, og ikke et bestemt antall, sier han.

- Arbeidsmarkedet varierer såpass mye, og det er ikke gitt at det er mange jobber å søke på, eller de riktige jobbene å søke på.

7000 personer mister dagpenger
I Norge blir ca. 7000 personer hvert år avstengt fra dagpengeordningen grunnet uteblivelse fra jobbtiltak eller at de ikke stiller opp på jobber eller intervjuer.

- Tallet brukes for å underskrive seriøsiteten i at man faktisk må være aktive som arbeidssøkere. Vi har ikke som mål å stenge av dagpengene. Muligheten for avstenging skal være nok for å motivere. Dersom folk lar være å søke jobber eller ikke stiller på intervjue, kan man bli fratatt dagpengene, men vi går ikke inn for tallfesting, sier Oftedal.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Dette hater sjefen å si til deg

David ble Diane - mistet jobben

Jobbeksperten svarte leserne

Eksemplariske
Lars Bovind, bedriftsrådgiver i Manpower Executive mener at arbeidssøkere i Norge er eksemplariske når det gjelder å dukke opp til intervjuer.

- Jeg vil si 49 av 50 kandidater gir beskjed på forhånd om de ikke dukker opp på intervjuet.

Han påpeker at de sjeldent gir en person som kommer for seint uten en veldig god forklaring, eller rett og slett ikke dukker opp, en ny sjanse.

- Disse blir spilt ut på sidelinjen med en gang. Det handler om å ha respekt for andres tid. At en person kommer for seint eller ikke sier fra, sier veldig mye om personen. Må jeg vente på kandidater, får jeg med en gang en dårlig magefølelse, sier han til Nettavisen.

Grunnleggende egenskap
Han nevner avtaleholding som en helt elementær og nødvendig egenskap for å lykkes i arbeidslivet og i søkeprosesser.

- Selv to minutter over tiden gjør at jeg blir usikker på kandidaten hvis det ikke ligger en meget god forklaring bak. Det å komme i tide nevnes ikke engang fra arbeidsgiver når de setter opp kvalifikasjonene. Så grunnleggende er den kvalifikasjonen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere