*Nettavisen* Nyheter.

Giertsen frikjent i retten

Foto: (SCANPIX)

Frikjent for anklagene i bitter rettssak.

«Feelgood Scene, Film og TV AS frifinnes for Marit Hasvold Egelands krav om at oppsigelsen av henne skal kjennes ugyldig», heter det i dommen.

Dermed er selskapet, hvor Thomas Giertsen er daglig leder, frifunnet.

Dommen i rettsaken mellom Feelgood og produksjonsselskapets tidligere regnskapsfører, Marit Egeland (49), ble klar onsdag, skriver Dagbladet.

Må betale feriepenger
Egeland krevde erstatning for økonomisk tap og oppreisning med i alt 385.036 kroner.

Dommen endte med at Egeland får tilbake betalt 3,3 prosent av det økonomiske kravet hun stilte, eller 12.868 kroner. Men hun må selv betale Feelgood 86.764 krooner for å kompensere for Feelgoods motkrav på 102.000 kroner.

Pengene var tiltenkt å dekke Feelgoods tap i forbindelse med manglende tilbakebetaling av sykepenger, og for å ha utbetalt for mye i feriepenger til Egeland.

Usaklig oppsigelse
Historien begynner i januar 2009, hvor Egeland jobbet endel overtidstimer. Siden ble hun sykemeldt.

Egeland hadde stilling som regnskapsfører i Feelgood, og saksøkte produksjonsselskapet for 380 000 kroner. Hun følte seg dårlig behandlet av Giertsens selskap, og pengene var ment å dekke ubetalt overtid og full lønn i ansettelsesperioden, i tillegg til oppreisning for usaklig oppsigelse og relaterte helseproblemer.

Retten har kommet fram til at oppsigelsen var saklig begrunnet.

«Såvidt retten kan bedømme synes Feelgood å ha håndtert oppsigelsen av Egeland på en forsvarlig lovforeskreven måte - så langt dette har vært praktisk mulig. Det kan ikke sees å foreligge forhold ved fremgangsmåten ved oppsigelsen som kan rokke ved dens gyldighet», heter det i dommen.

Egelands krav om sykepenger fra februar 2010 faller også fra. Det samme gjør dekking av mobiltelefon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.