RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gift i tv-en kan skade barn

(TV 2 Nettavisen)
Gift i tv-apparat, bilseter og datamaskiner kan hemme barnets utvikling, viser en ny rapport.

Nå er det ikke bare tv-programmer som kan skade barnet ditt. I en nylig publisert rapport advarer Verdens Naturfond (WWF) mot kjemikalier som finnes i videoapparater, bilseter, tv-apparater og datamaskiner og som kan skade barns utvikling.

Farlig brom
Blant annet er det funnet bevis for at barnets hukommelse skades og at utviklingen hemmes.

Kjemikalier som brom kan føre til dårligere motorikk og IQ, ifølge rapporten som den svenske avisen Expressen omtaler torsdag.

- Vi lever i et eksperiment
Gwynne Lyons jobber med disse problemstillingene og synes at rapporten viser behovet for mer forskning på området.

- Vi lever i et globalt kjemisk eksperiment der ingen vet resultatet av at vi utsettes for en masse kjemikaler, sier hun til Daily Express.

Rapporten advarer også mot det forbudte stoffet PCB, som skader barns hormonbalanse slik at jenter blir mer maskuling og gutter mer feminine.

Ikke overrasket
Malin Celander som forsker på miljøgifter ved Universitetet i Göteborg, sier at hun ikke er overrasket over funnene i den ferske rapporten.

- Det finnes allerede studier som viser at PCB kan påvirke hormonbalansen hos dyr. Stoffet kan til og med påvirke fordøyelsen slik at kroppen blir mer eller mindre følsom for medisiner og gifter, sier Celander til Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere