RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giftdrapsmann løslatt før tiden

Sist oppdatert:
Trondheim (NTB): Drapsdømte Terje Wiik (64), som ble dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin tidligere kjæreste med gift og som senere rømte under permisjon fra fengsel, er løslatt etter å ha sonet to tredeler av straffen.

64-åringen ble løslatt 29. mai etter å ha sonet 14 år av de 21 årene han fikk for giftdrapet, skriver Adresseavisen. Kriminalomsorgen region øst, som har ansvaret for saken, mener Wiik oppfyller kravene for løslatelse, men kan på grunn av taushetsplikt ikke opplyse hvorfor.

Alle straffedømte har rett til å få vurdert søknad om løslatelse etter å ha sonet to tredeler av straffen. På generelt grunnlag opplyser assisterende regiondirektør og jurist i Kriminalomsorgen nord, Torill Holsvik Høyem, at det må ligge en helhetsvurdering til grunn før løslatelse kan innvilges.

- Når vi ser på dette, så går det på om vedkommende har vist vilje til å forbedre seg, overholdt regler, om man har ruset seg, ikke fulgt ordre eller brutt vilkår under for eksempel permisjon, sier hun.

Wiik rømte under permisjon fra Ila fengsel i 2009, ti år etter at han ble dømt. Han var ifølge VG lei av soningsforholdene, lei av unge og lite utdannede medfanger og lei av bråkete musikk i fengselet. Han dro til Frankrike for å få menneskerettighetsdomstolen til å se på saken hans. Ti dager senere kom han tilbake til Norge.

Wiiks forsvarer, advokat John Christian Elden, vil ikke kommentere de konkrete sidene av løslatelsen, men mener det ikke er noe spesielt med denne saken. Han viser til at atferden under soning har vært positiv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere