RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giftet seg med Enga, vant VIF-scooter

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif-fotball.no): - Jeg har giftet meg med klubben, og sprer budskapet fortere enn myggen sprer malaria, skriver Katrine Øyvåg i teksten som vant konkurransen Mitt Vålerenga. Les vinnerbidraget her. VIF TV: Katrine Øyvåg fikk VIF-scooter på Ullevaal

Se Kathrines videobidrag her .

Blårød hjernevask - ekteskap og globalisering
”Vi leder 3-0! Scoret to mål på ett minutt! Daniel og Gunnar. Har det fantastisk. Elsker deg og Vålerenga”. Tekstmeldingen tikker inn med retningsnummer 0091.

Den plystrer på meg i 40 varme grader og 96 prosent luftfuktighet. Jeg snubler nesten i en hellig ku.

Jeg løfter blikket og møter snabelen til tempelefanten som skal ut for å luftes. En cricketkamp larmer fra en rusten radio. Svetten siler. Lukten av India trenger inn i bevisstheten og angriper balansenerven. Er det varmen eller er det vissheten om at laget leder 3-0 på bortebane? Det mannen bak tekstmeldingen ikke vet, er at bak tempelet ligger en liten internettkafé. Og der kan jeg følge andre omgang.

Jeg prøvde en stund å kjempe i mot. Jeg tenkte at jeg kunne gifte meg med mannen og ikke klubben. Jeg tenkte at han kunne gå på forballkamp en gang eller to i uka i sommerhalvåret – og samtidig kunne jeg ha jentekvelder med film og te. Jeg kunne reise til India og studere. Jeg kunne ha mitt liv. Det var verdens største selvbedrag.

Vålerenga er en besettelse. En smittsom sådan. Det er lidelse og en glede som overføres på uforklarlig vis. Det er et engasjement som rett og slett kryper inn på cellenivå og setter kroppen i beredskap hver gang det runger en kjærlighetssang om Vålerenga kirke. I kveld er en sånn kveld. Laget leder 3-0 i Stavanger. Det er pause. Og jeg må dytte vekk fire geiter, femten tiggere og 250 pilegrimer for å få med meg direkte oppdateringer andre omgang.

- You like India, Madame? Banana, Mango, Madame? You need taxi, Madame? Røkelsen fyller gaten. India vokser i et enormt crescendo. Elefanten dunker meg i hodet med snabelen, og en nysgjerrig ape stjeler vannflasken min. Jeg elsker dette landet. Men noe har forandret seg etter at jeg giftet meg. Jeg bærer jo med meg denne smittsomme besettelsen – og den sprer seg. Misjonærene klarte det ikke her. Maoistene lykkes ikke særlig godt de heller. Men alt jeg gjør er å dele ut litt smittsom fotballkjærlighet. Jeg prøver virkelig ikke å presse det på noen – men jeg kan ikke noe for det. Synet på verden blir nok aldri det samme igjen.

- Mango-Enga, Madame! Three points very good, Madame! I drive you home, Madame! Det spiller ingen rolle om det ble et par baller i feil mål.

Og Wæhler; supporterne her i India tilgir alt – de gir alt.

Jeg har giftet meg med klubben – og sprer budskapet fortere enn myggen sprer malaria.

VIF TV: Katrine Øyvåg fikk VIF-scooter på Ullevaal

Resten av Mitt Vålerenga-bidragene ligger her:
VPN-bidragene
VIF-FOTBALL-bidragene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere