*Nettavisen* Nyheter.

Gigantavtaler til Odfjell Drilling

Conoco Phillips Scandinavia forlenger en avtale med 1 milliard kroner, mens Statoil vurdere å bruke 350 millioner dollar. Les mer her:

19.05.08 00:16

Boreriggen Deepsea Bergen har fått en intensjonsavtale med Statoil. Det børsnoterte Songa Offshore har en eierandel på 20,187 prosent i riggen Deepsea Bergen.I en melding fra Odfjell Drilling ble det kjent at selskapet har inngått hensiktsmelding med Statoil for bruk av den halvt nedsenkbare boreriggen Deepsea Bergen.Avtalen gjelder flere lisenser, for bruk av den halvt nedsenkbare boreriggen Deepsea Bergen til produksjons og leteboring i Halten Nordland området på norsk sokkel.Kontrakten har oppstart umiddelbart etter at Deepsea Bergen har ferdigstilt kontrakt for Marathon for produksjonsboring og komplettering på Alvheim feltet, forventet andre kvartal 2008.Kontrakten har en varighet på 3 år og har en estimert verdi på 350 millioner dollar. Det tilsvarer en dagrate på nærmere 320.000 dollar.1 milliard kroner

Odfjell Drilling melder i dag at Conoco Phillips Scandinavia AS har utøvd opsjon for forlengelse av kontrakt for boring og vedlikehold i Ekofisk området.Kontraktsforlengelsen har en varighet på 3 år fra 1. januar 2006. Kontraktsverdien er estimert til 1 milliard kroner og sikrer sysselsetting for 400 Odfjell Drilling ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag