RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantisk demonstrasjon mot homoekteskap i Paris

Sist oppdatert:
Paris (NTB-Reuters): Flere hundre tusen franskmenn, med katolske og andre religiøse ledere i ryggen, samlet seg søndag i Paris for å demonstrere mot adopsjon og ekteskap for homofile.

Fem høyhastighetstog, 900 busser og utallige biler brakte demonstranter fra hele landet til den franske hovedstaden søndag. Målet var å stanse regjeringens lovforslag, som etter planen skal tre i kraft i juni.

Protestmarsjen startet på tre ulike steder i Paris, og alle gikk i retning av Eiffeltårnet der demonstrantene, både katolikker, muslimer, konservative og også homofile, samlet seg søndag ettermiddag.

Saken har imidlertid ført til stor misnøye i den mer verdikonservative delen av befolkningen. Arrangørene bak marsjen insisterer på at de ikke er imot homofile og lesbiske personer, men at dette er en kamp for det tradisjonelle ekteskapet.

- Jeg er helt likegyldig til at homofile par har rettigheter og at de blir anerkjent fra et borgerlig synspunkt, men jeg setter spørsmålstegn ved adopsjon, sier Vianney Gremmel, som deltok i demonstrasjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere