RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantkontrakt for ProSafe(Ny)

Sist oppdatert:
ProSafe har fått en meget viktig kontrakt med Hydro på Oseberg, Njord og Brage. Avtalen er i milliardklassen, og er en av de viktigste kontraktene på lenge i dette markedet
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør

Norsk Hydro Produksjon har tildelt Prosafe Drilling Services en kontrakt for produksjonsboretjenester med tilhørende vedlikehold på installasjonene Oseberg B, Oseberg C, Oseberg Sør, Oseberg Øst, Njord og Brage, ifølge en børsmelding.

- Dette er en veldig viktig kontrakt for ProSafe, som befester vår posisjon i dette markedet, samtidig som det sikre alle de ansatte, sier adm. direktør Arne Austreid i ProSafe til iMarkedet i ettermiddag.

Det kan også bli snakk om nyansettelser, ifølge Austreid.

- De blir nok noe rekruttering, selv om jeg ikek vet helt antallet, sier Austreid.

Kontraktens varighet er på tre år med ytterligere tre ganger to års opsjoner, og Austreid påpeker at kontrakten styrker selskapet klart økonomisk fremover.

Verdien av den faste delen av kontrakten er estimert til 1,3 milliarder kroner. Total kontraktsverdi dersom alle opsjonene utøves, er estimert til rundt 4,0 milliarder kroner.

Oppstart på denne kontrakten er medio juni i år.

Prosafe Drilling Services AS har vært engasjert på Oseberg C, Oseberg Sør og Oseberg Øst for Hydro siden prosjektoppstart i 1997.

Kontraktstildelingen bekrefter Prosafe Drilling Services AS ledende posisjon innen plattformboremarkedet i Norge. Selskapet hadde før tildeling en markedsandel på 50 prosent, og Austreid antar at den blir noe over 50 prosent etter tildelingen.

Kontrakten er vunnet i konkurranse med de to andre store norske aktørene Odfjell Drilling og Smedvig, som også følger etter ProSafe i den rekkefølge når det gjelder markedsandeler.

Foto: Terje S. Knudsen, Norsk Hydro

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere