RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantkontrakt til Kjell Ola Dahl

Sist oppdatert:
Krimforfatter Kjell Ola Dahl har gått lei av Gyldendal og har samtidig sikret seg en avtale med britiske Faber & Faber.

Faber & Faber er regnet for et av verdens beste forlag. I henhold til avtalen skal de utgi hele Gunnar Stranda-serien til forfatteren, det vil si fire bøker som utgis over fire år, skriver Dagens Næringsliv.

Avtalen er fremforhandlet av Dahls agent, svenske Niclas Salomonssen, som også er agent for Anne Holt.

Vil ha mer kontroll

Samtidig går Dahl fra Gyldendal til Kagge forlag. Årsaken er at han ønsker mer kontroll med forfatterskapet sitt, og et lite forlag gir ham anledning til å følge bøkene gjennom hele prosessen fra tekst til utgivelse. Han uttaler seg kritisk om Gyldendal:

- De jobber veldig etter en konsernmodell. Forlaget har en leder som sikkert gjør alt riktig etter bedriftsøkonomiske kalkylemetoder.

- Men går du på den enkelte part - enten det er ansatte eller enkeltforfattere - så kan de kanskje ikke føle at noe stemmer helt, sier Dahl til avisen.

Kultfigur

Kjell Ola Dahl debuterte i 1993 med «Dødens investeringer». Dette er den første boken i serien om politiførstebetjent Gunnar Stranda ved Oslo Politikammer. Etter tre romanutgivelser til, kom den neste boka om politibetjenten som i det videre har rukket å bli en kultfigur innen norsk krim.

Dahl fikk Rivertonprisen for denne, «En liten gyllen ring», i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere