RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantsatsing i fare

Sist oppdatert:
Statoil har investert minst seks milliarder i Venezuela. Nå kan de bli kastet ut.
- Vi kjenner innholdet i talen, men vi har ikke fått noe informasjon utover det som ble sagt i den. Vi har ingen kommentar før vi har sett nærmere på dette og vil ikke spekulere i hva det eventuelt skulle bety, sier Rannveig S. Stangeland, informasjonssjef for utenlands utforsking og produksjon i Statoil, til NA24.

Mandag kveld truet president Hugo Chavez i en tale med å kaste det norske oljeselskapet ut av landet.

Les mer: Vil kaste ut Statoil

Venezuelas president Hugo Chavez varsler en omfattende nasjonalisering som kan ramme Statoils aktiviteter i landet. Det kom frem i går da Chavez holdt en tale i forbindelse med innsettelsen av en ny regjering i landet.


- Investert betydelig

Statoil har investert minst seks milliarder i Venezuela, ifølge tidligere årsrapporter fra selskapet.

- Venezuela er et viktig land for Statoils internasjonale virksomhet. Vi har investert betydelig i dette landet, konstaterer Stangeland.

Hun ønsker ikke å spekulere i hvor alvorlig Chavez' tale er for Statoil.

Blant det Chavez nevnte spesielt, var selskaper som driver med oppgradering av tungolje i Orinco-området. Gjennom selskapet Sincor er Statoil deleier med 15 prosent i en slik virksomhet.

- Overføres

- Internasjonale selskaper har kontroll over oppgraderingen av tungolje. Nei! Dette bør overføres til statens eiendom, sa Chavez, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

I tillegg til dette driver Statoil omfattende letevirksomhet utenfor kysten av Venezuela, og rett før jul ble det påvist tørrgass. Statoil skal bore ytterligere to brønner i de områdene, letingen pågår nå.

I tillegg til norsk sokkel, er Statoils satsingsområder Algerie, Aserbajdsjan, Angola, britisk sokkel - samt Venezuela, og produksjon fra felt i Kina.

- Statoil satser tungt på norsk sokkel, samtidig som vi har store prosjekter gående internasjonalt. Venezuela er blant satsingsområdene vi går for. Statoil har vært i Venezuela siden 1995, informerer Stangeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere