*Nettavisen* Nyheter.

Gigantsteiner raste

Foto: Karsten Mikkelsen/Suldalsposten

Politiet frykter det finnes biler inne i det 30 meter brede raset.

15.01.09 08:33

(iBergen.no) Klokken 08.45 ble det meldt til politiets operasjonssentral i Haugesund at det hadde gått et jord og stein ras over riksvei 13 på Hamrabø ved Falkalitunnelen i Suldal kommune.

Kan være tatt av raset
Det er ikke verifiserte opplysninger fra rasområdet som bekrefter eller utelukker at det befinner seg personer eller kjøretøy i raset, skriver politiet i Haugaland og Sunnhordland i en pressemelding.

- Tunnelåpningen er ikke helt dekket, men det er dype jordmasser i veien. Vi har ikke fått bekreftet om noen er tatt av skredet. Det får vi vite i løpet av 20 minutters tid, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Cecilie Øversveeen til iBergen.no.

Hundesøk
Opplysninger til politiet tyder på at raset gikk allerede ved 07.30-tiden tirsdag morgen. Raset beskrives til å være cirka 30 meter bredt og flere meter dypt.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket også ut til rasstedet.

- Vi har også sendt et SeaKing redningshelikopter som flyr over raset. De har satt av mannskap med hund som leter i området, sier Øversveen.

Frykter nye ras
Hundesøket var imidlertid resultatløst og ved 10.50-tiden ble hundeekvipasjen trukket ut av området av frykt for nye ras.

- Søket betegnes som et grovsøk. Et mer finmasket søk vil ikke bli foretatt før geolog har vurdert området, opplyser operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Det har ikke kommet opplysninger om savnede personer. Heller ingen meldinger som indikerer at noen kan ha kommet under rasmengdene, ifølge politiet.

Fortsatt usikkert
Geolog vil bli fløyet over raset med SeaKing-helikopter i løpet av kort tid. Trolig ble jordraset utløst som følge av store nedbørsmengder det siste døgnet.

Etter at to geologer hadde undersøkt rasområdet, konkluderte de med at fjellveggen overfor veien fortsatt er svært usikker. Alt arbeid rundt rasstedet ble anbefalt avsluttet, noe både politi, brannvesen og helsevesen etterkom.

- Nytt søk i området vil bli vurdert når arbeidet med sikring av området er gjort, sier Friberg.

Vegentreprenører har nå overtatt området for sikring og rydding. I mellomtiden er veien stengt inntil videre.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.