RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk amok på fly - slapp med 1000 euro i bot

Sist oppdatert:
Norwegian måtte ut med 100.000 euro for den ekstra landingen. Den skyldige passasjeren slapp med bot.

Onsdag skrev Nettavisen om Norwegian-flyet fra London til Fort Lauderdale, som måtte mellomlande i Irland på grunn av en full og uregjerlig passasjer.

Passasjeren sier han ikke husker noen ting av hendelsen. Mellomlandingen skal ha kostet Norwegian 100.000 euro (cirka 830.000 kroner). Den 28 år gamle amerikaneren slapp unna med 1000 euro i bot (cirka 8300 kroner), skriver den irske avisen Irish Examiner.

- Vi utelukker ikke at passasjeren vil få et ersatningskrav fra oss, sier Norwegians kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, til Nettavisen.

Fikk bot
Da passasjeren gikk til angrep på personalet, mellomlandet flyet på Shannon flyplass ved Limerick i Irland. Der møtte passasjeren, den 28 år gamle amerikaneren Jody Bochner, foran dommeren onsdag. Straffen ble 1000 euro (cirka 8300 kroner) i bot. Samtidig ble reisen mye dyrere og mye lengre enn planlagt.

Det hele begynte da kabinpersonalet oppdaget at Bochner røyket e-sigarett på toalettet.

Husket ingenting
Sigaretten ble fratatt Bochner, og han ble ført tilbake til sitt sete. 20 minutter senere ble Bochner voldelig, og forsøkte å slå en av de ansatte. Med hjelp fra andre passasjerer, fikk personalet lenket ham til stolen med håndjern.

Foran dommeren i Limerick sa Bochner at han hadde tatt en drink slik at han skulle sovne, og at han ikke husket noen ting av hendelsen.  Han ønsket å komme fort hjem til Miami der han var den eneste omsorgspersonen for to besteforeldre.

- Vi har ingen svarteliste

Representanter for Norwegian fortalte i retten at hendelsen hadde kostet selskapet 100.000 euro. Selskapet vurderer nå om de vil kreve erstatning fra passasjeren.

Norwegian-fly måtte nødlande i Irland.

- Får passasjerer som har stelt til slike problemer om bord, fly med dere igjen?

- Ja. Vi opererer ikke med svartlisting av passasjerer.Vi regner med at når man er årsak til en kostbar mellomlanding, blir hentet av flyet, skaper store forsinkelser for medpassasjerer, blir politianmeldt og bøtelagt, så har det en preventiv effekt, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere