Gikk fra Bergen til Gjøvik

Helge Grøndahl lovte å gå fra Bergen til Gjøvik om datteren overlevde hjerteoperasjon. I går ankom han Gjøvik.

08.08.10 22:24

Da datteren Gro (18 år) lå på Rikshospitalet for hjerteoperasjon, sa Helge Grøndahl til kona Linda at han skulle gå fra Bergen til Gjøvik i pur glede om hun overlevde. Gro er frisk og rask, og de siste to ukene har Helge bevist at han er en mann som holder ord. I går kveld kunne han reise hjem og slappe av etter å ha gått 450 kilometer, skriver Oppland Arbeiderblad.

Familie i følgebil
Betennelse i leggene førte til at han måtte ta en hviledag, men foruten om det har Helge gått mellom 2,5 og 6,5 mil hver dag. Døtrene Connie (17), Gro og kona Linda har reist sammen med ham i følgebil.

- Jeg fikk ikke med meg at han lovte å gå fra Bergen til Gjøvik en gang. Jeg ville egentlig ikke at han skulle gjennomføre det, for jeg synes det er fælt å se han ligge med is på beina og ha det vondt, sier Gro. Faren forsikrer om at det ikke har vært vondt, og at han har forsøkt å smile hele veien.

Ønsket velkommen
Venner og familie hadde samlet seg ved Fjellhallen for å gi Helge en hjertelig velkomst. Dermed ble han møtte med norske flagg og munter stemning da han kom til mål.

- Dette anbefales. Man blir kvitt magen, oppfordret Helge Grøndahl til de oppmøtte.

Til tross for betennelser sverger den spreke hunndølen på at han har hatt en fin tur.

- Det har gått bra, og jeg har forsøkt å smile hele veien. Jeg må ha gått ganske fort for det er flere som har forsøkt å holde følge med meg, men de har blitt andpustne og falt av ganske fort, sier Helge Grøndahl.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.