RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk fra lettelse til panikk på minutter

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Ettermiddagen fredag 22. juli var Hussein Kazemi (20) lettet og glad over at broren hadde det bra etter terrorbomben i Oslo. Så brøt helvete løs på Utøya.

- Vi satt tett sammen bak pianoet i lillesalen i kafébygget og dekket hverandre. Jeg var en av dem som var øverst og ytterst i klyngen. Så hørte jeg skuddene, sa Hussein Kazemi (20) og imiterte lyden av de første skuddene Anders Behring Breivik avfyrte mot ungdommene som gjemte seg i lillesalen.

- Da løp jeg. Plutselig var jeg helt alene, sa han.

Kazemi ble skutt flere ganger i lillesalen, men trass alvorlige skader i beina, klarte han å komme seg i sikkerhet, hvor han fikk hjelpe av partivenner til å dempe blødningene. Mandag fortalte han sin historie i Oslo tingrett.

I 2009 flyktet Kazemi fra krigen i Afghanistan og hadde bodd i Norge bare drøyt to år da han og to kamerater dro til Utøya for å delta på AUFs ungdomsleir. Da han fikk høre om bomben i Oslo, ble han bekymret for broren og ringte for å høre hvordan det gikk.

- Han sa at «dette skjer hver dag i Afghanistan» og at det gikk bra, fortalte Kazemi. Lettet og glad hadde han gått inn i kafébygget, hvor AUF-erne søkte samhold og trøst etter eksplosjonen i Oslo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere