Gå til sidens hovedinnhold

Gikk i fakkeltog for strøksvern

70 nordstrandbeboere gikk i fakkeltog for tryggere skolevei, og med håp om strøksvern av Nordstrand.

NORDSTRAND: Barn og voksne fra en rekke skoler og foreninger toget fra Jernia på Holtet til bydelshuset på Sæter. Her fikk bydelsleder Sigbjørn Odden (H) overrakt en bukett blomster med takk for at representanter fra bydelsutvalget har hatt deputasjon hos bydeutviklingskomiteen, der Holtet-reguleringen og infrastrukturen på Nordstrand generelt var tema.

Det er historisk at de når tar en omkamp med byutviklingskomiteen, sier Helle Sviu i foreningen La Nordstrand Puste.

Er det grunn til å tro at det nå vil skje noe?

Det er kommer et innbyggerinitiativ imot den bymessige fortettingen på Holtet, forteller Helle Sviu. Hvis det dokumenteres at 300 innbyggere støtter et slikt initiativ, må bystyret se på saken, men de må ikke nødvendigvis gjøre noe med den.

Sprengt

Demonstrantene er bekymret for fortettingen på Nordstrand, og for økt trafikk, økt gateparkeringen, og for sprengt skolekapasitet på Kastellet og Munkerud.

Vi ønsker oss tryggere skolevei, forteller Ingvild (10) og Ole-Christian (7) Aastorp fra Ljan.

De to går til skolen, men pappa Sverre synes veien er vel trafikert.

Det var bra å gå, men jeg ble litt sliten, sier dagens yngste i toget, Eivind Aastorp (5).

På veien fra Holtet til Sæter ble motet holdt oppe med sang og kamprop.

I den nye kommuneplanen går de bort fra betegnelsen bymessig fortetting på Holtet og Sæter, noe alle forstår betyr småblokkbebyggelse, til å kalle det kategori A-bebyggelse. Først i teksten finner man ut at dette er småblokker, og da får man sånne fakkeltog som her på Nordstrand i dag, sier styremedlem Anne Haarberg i Utvalget for harmonisk fortetting (UHF).

Mange biler

Vi håper å få til et strøksvern på Nordstrand, slik de har fått til på Vindern. Nordstrand er himmel og hav, og det er viktig at vi nå får bevare grøntområdene våre, sier Helle Sviu.

Hun peker spesielt på den fortettingen som nå skjer på Holtet.

Det er allerede fryktelig mange som parkerer på Holtet. Hva skjer når alle som skal bo i de 32 nye leilighetene der, kommer med de 64 bilene sine? spør Sviu.

Hun vil at infrastrukturen på hele Nordstrand må gjennomgås.

Hvis det blir gjort, vil det ikke kunne bygges her på ti år, og noen fortetting på Sæter og Holtet er det i hvert fall ikke plass til om all byggingen blir sett under ett, sier Helle Sviu.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn