RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk ned i lønn for å slippe kø – men nå er det like ille

HAVNER I KØEN UANSETT: Selv med redusert arbeidstid slipper ikke Siv Charlotte Hauger lenger unna køen på Fetveien om morgenen.
HAVNER I KØEN UANSETT: Selv med redusert arbeidstid slipper ikke Siv Charlotte Hauger lenger unna køen på Fetveien om morgenen. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Siv Charlotte Hauger (35) gikk ned fra full jobb til 80 prosents stilling for å slippe unna køen på Fetveien. Nå er trafikkveksten i ferd med å spise opp hele effekten.

– Hjem fra jobb går det stort sett greit, men på vei til jobb om morgenen er jeg nok en gang tilbake i køen før Fetsundbrua, konstaterer Hauger overfor Romerikes Blad.

For fem år siden valgte trebarnsmora fra Lierfoss i Aurskog-Høland å redusere stillingsbrøken, og dermed også lønna, for å slippe å stå i kø på Fetveien til og fra jobb.

Mer stress om morgenen
– Jeg har fordelt det sånn at jeg begynner på jobb klokka 08.30 og slutter 14.30. I begynnelsen kunne jeg dra hjemmefra kvart på åtte, levere datteren min i barnehagen på veien og likevel være på jobb halv ni. Nå må jeg levere når barnehagen åpner klokka sju, og på de verste dagene rekker jeg likevel ikke å være på jobb til halv ni, forteller Siv Charlotte Hauger.

– Det fører til mye mer stressende morgener enn før. Ungene må vekkes tidligere, og det oppleves frustrerende å sitte i bilen og se klokka gå, sier hun.

Les også: 15,4 kilometer på én time og 13 minutter

Setter sin lit til bussen
Audiografen ved øre-nese-hals-senteret Diploma i Lørenskog har gjerne avtaler med pasienter på morgenen, noe som skaper en ekstra stressfaktor på de verste kødagene.

Hun håper den pågående utbyggingen av Fetveien vil bedre situasjonen noe.

– Hvis framkommeligheten for bussen blir bedre, vil jeg på sikt bruke buss i større grad enn jeg gjør i dag. I øyeblikket setter logistikken på hjemmebane en stopper for det. Og så har vi jo Fetsundbrua, da – den vil vel fortsatt være selve flaskehalsen, sier Hauger.

Se video: Køen på Fetveien minutt for minutt

Varslet sammenbrudd
Romerikes Blad fortalte mandag at avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen Akershus varsler sammenbrudd på Fetveien så snart det kommer snø i morgenrushet.

– Da vil alt gå vesentlig mye saktere enn i dag. Folk kommer fram til slutt, det tar bare uendelig lang tid, sa han.

Ifølge Bogsrud har trafikkmengden på veien økt med et par prosent siden forrige vinter.

– Og bare noen få prosents økning på en vei som ligger på grensa av hva den kan tåle kapasitetsmessig, gir store utslag i køene, forklarte han.

Se video: Køen på Fetveien på 59 sekunder

– Små marginer
Siv Charlotte Hauger slipper som oftest unna køen på vei hjem hvis hun kommer seg fra jobb klokka halv tre.

– Men hvis den blir kvart på tre før jeg får dratt, kan løpet være kjørt. Det er små marginer, konstaterer hun.

– Har dere vurdert å flytte fra Aurskog?

– Nei, det er ikke aktuelt. Lierfoss er verdens beste sted å bo!

Les flere saker i Romerikes Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere