Gå til sidens hovedinnhold

Gikk nesten konk - prøver igjen

Idar Vollvik har ikke fått nok av børsen.

Ifølge Finansavisen er det Vollviks satsing på barneklær og parkdresser, Ludo Kids, som skal børsnoteres.

- Det er egentlig min kone og nabokona som startet selskapet. Etter å ha holdt på i fem år mente hun i fjor at det var like greit å legge ned. Men jeg tok det som en utfordring, sier Vollvik til avisen.

Hårete mål
Regnskapet for Ludo Kids i 2008 viste en omsetning på vel én million kroner. Overskuddet i forbindelse med salg av parkdresser og andre typer barnetøy var på 25.510 kroner. Dette er imidlertid milevis unna det Vollvik har som målsetting. Han skal omsette barneklær for hele 50 millioner kroner bare i Norge i år.

Vollvik sitt Ludo Kids har inngått en intensjonsavtale med ValueTree, notert på AktieTorget i Sverige. ValueTree kjøper Ludo Kids gjennom å betale med egne aksjer, tilsvarende maksimalt 25 prosent av selskapet. Avtalen verdsetter Ludo Kids til 18 millioner kroner, ifølge Realtid.se

- Kombinasjonen av ValueTree og Ludo Kis er bra på mange nivåer, sier ValueTrees sjef Lars Åkerblom, i en melding.

Selskapet har som mål å omsette for 200 millioner kroner i løpet av 2011, ifølge meldingen.

- Vi har fått ordrer på flere hundre paller med barneklær. Så langt i år har vi også solgt mer enn 5.000 parkdresser, sier Vollvik til Finansavisen.

Ludo Kids eies av Vollvik Invest med 75 prosent, mens Julio Victorio, Kenth Haugland og Vollviks nabokone Trine Lise Knutsen Nytun eier resten.

Bygger seg opp igjen
Vollvik er i ferd med å bygge seg opp igjen, etter at ellevill aksjespekulasjon førte til at han tapte enorme summer. Han tjente 800 millioner kroner da han solgte mobilselskapet Chess for 2,4 milliarder kroner.

Disse pengene satset han så på børsen, der han først mangedoblet formuen ved å satse på risikoaksjer - for så å miste alt.

i 2006 tradet han for elleville 236 milliarder kroner, og han har tidligere sagt følgende til NA24:

- Ifølge Citibank i London var det på den tiden verdensrekord for omsetning fra en og samme person.

I fjor ble det kjent at Vollvik har inngått en gjeldsavtale med meglerhuset First Securities, hvor han skal betale tilbake mellom 50 og 60 millioner kroner.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto