*Nettavisen* Nyheter.

Gilbert ber om norsk behandling for krigsskadde barn

Mads Gilbertpå sykehuset i Shifa 16.juli. Foto: Khalil Hamra (Ap)

I et brev til utenriksminister Børge Brende (H), ber overlege Mads Gilbert om at krigsskadde palestinske barn overføres til Norge for behandling.

08.08.14 20:08

Gilbert kom selv nylig tilbake til Norge etter å ha hjulpet til på Shifa-sykehuset i Gaza under konflikten mellom Israel og Hamas. Etter råd fra helseminister Bent Høie (H) sendte Gilbert fredag kveld brev til utenriksministeren hvor han trekker fram den voldsomme kapasitetsmangelen i det palestinske helsevesenet.

I brevet understreker han det desperate behovet for hjelp og foreslår konkret at Norge kan ta imot krigsrammede barn som behøver intensivmedisinsk behandling.

- En naturlig pasientgruppe kan være skadde barn som trenger intensivmedisinsk oppfølging og rehabilitering. De psykososiale behovene slike pasienter har, spesielt barn, må selvsagt vektlegges, skriver Gilbert i brevet.

Han sier barna må få følge av nære familiemedlemmer og at en evakuering kan skje via Egypt til Norge.

- Den humanitære situasjonen i Gaza er katastrofal og Norge bør kunne vise konkrete, aktive og praktiske initiativ for å avhjelpe denne situasjonen, skriver Gilbert til Brende. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag