*Nettavisen* Nyheter.

Gina (58) tjener 300 mill. om dagen

Foto: Getty Images

Kan snart bli verdens rikeste person, hevder redaktør.

25.05.12 12:31

Australske Gina Rinehart tjener mer enn én million dollar (seks millioner kroner) på en halvtime. I løpet av det neste døgnet vil hun dra inn vanvittige 50 millioner dollar i bruttoinntekt. Dette utgjør 300 millioner kroner i dagens kurs.

Industrileder og gruveeier Rinehart er nylig kåret til verdens rikeste kvinne. Ifølge magasinet BRW, som offentliggjør en årlig liste over Australias rikeste personer, har formuen til Rinehart tredoblet seg det siste året.

Samme tid i fjor ble formuen hennes estimert til 10,3 milliarder dollar. Nå har hun en formue på svimlende 28,5 milliarder dollar. Det tilsvarer en dagslønn på 300 millioner kroner det siste året.

Det betyr at hun har gått forbi Wal Mart-arving Christy Walton, som har en estimert formue på 25,3 milliarder dollar.

- Kan bli verdens rikeste
Noen hevder til og med at Rineharts formue vil vokse til 100 milliarder dollar innen noen få år. Da vil hun i så fall være verdens rikeste person.

- Det er en stor sannsynlighet for at Rinehart ikke bare vil bli verdens rikeste kvinne, men den rikeste personen i verden, skriver redaktør Andrew Heathcote i BRWs Rich 200.

Per dags dato er det telekommogulen Carlos Slim Helu som troner som verdens rikeste person. Han har en estimert formue på 44 milliarder britiske pund.

Det var faren til Rinehart, Lang Hancock, som bygget grunnlaget for 58-åringens rikdom. Hancock var den første som begynte å utvinne jernmalm fra de enorme reservene i Vest-Australia på 1950-tallet.

Talent og pågangsmot
Men det sto dårlig til med selskapet Hancock Prospecting da faren døde i 1992. Takket være pågangsmot, forretningstalent, økte priser på jernmalm og stor etterspørsel fra kineserne har Rinehart klart å bygge en enorm formue.

Rinehart, som var eneste arving, er verdt 386 ganger mer i dag enn det hun arvet av faren i 1992.

Men rikingen sliter imidlertid på andre fronter. For tiden kjemper hun mot et søksmål fra sine tre barn, som ønsker henne fjernet som leder i familielegatet, som har en firedel av aksjene i Hancock Prospecting.

Kilder: The Independent, The Sydney Morning Herald, The Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.