RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GIPS stiger på DnB NOR-analyse

Sist oppdatert:
Global IP Sound, hvor Christen Sveaas er storaksjonær, stiger i gråmarkedet i dag. Grunnen er trolig en positiv analyse fra DnB NOR Markets
DnB NOR Markets sendte i går ut en analyse på Global IP Sound (GIPS), og hever kursmålet på tre måneders sikt til 5 kroner for selskapet, som lager teknologi for å bedre kvaliteten på telefonsamtaler over internett.

DnB NOR Markets mener selskapet har levert i henhold til de kortsiktige målene som ble påpekt i meglerhusets første analse av selskapet, 24. mai.

Det vises for det første til at selskapets avtale med Nortel er utvidet, og nå inkluderer GIPS-teknologi i alle Nortels produkter for internett-telefoni.

Det vises videre til at balansen er bedret gjennom en emisjon på 21 millioner kroner, og selskapet ser nå endelig ut til å være fullt finansiert.

Til sist vises det også til at IP-telefoniselskapet Skype, som bruker GIPS-teknologi, vokser enda raskere enn ventet.

DnB NOR Markets anslår at omsetningen vil øke fra 7 millioner svenske kroner i fjor til 23 millioner i år. Neste år ventes en omsetning på 53 millioner, og i 2006 ventes 79 millioner.

Driftsresultatet ventes å gå fra minus 31 millioner i fjor, via minus 11 i år til pluss 8 millioner neste år og 29 millioner i 2006.

I dag er GIPS-aksjen opp 5 prosent til 4,00 kroner i gråmarkedet.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 5 kroner
Meglerhus: DnB NOR Markets
Dato: 5. august 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere