*Nettavisen* Nyheter.

Gir 200 millioner i nødhjelp til Haiti

Foto: STR (REUTERS)

Regjeringen dobler nødhjelpsbeløpet til ofrene etter jordskjelvkatastrofen.

24.01.10 19:31

Det er fra før kjent at regjeringen gir 100 millioner kroner til hjelpearbeidet. Nå blir dette beløpet doblet, opplyser statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til NTB.

Pengene gis gjennom ulike FN-organer og de frivillige organisasjonene som arbeider i Haiti.

- Haitis befolkning trenger fortsatt vår hjelp. FN har hittil bare fått halvparten av det de har bedt om. Derfor dobler vi Norges bidrag til nødhjelpsarbeidet på Haiti, sier statsminister Jens Stoltenberg.

- Hjelpearbeidet er heldigvis i full gang og mange får hjelp. Men vi må fortsette å bidra slik at hjelpen ikke stopper opp og slik at vi når ut til enda flere.

- Raskt ute
Utviklingsminister Erik Solheim (SV) sa fredag til Nettavisen at Norge har fått internasjonal honnør for å ha vært raskt ute med å bevilge 100 millioner kroner i nødhjelp til Haiti.

- Pengene har gått til en rekke FN-organisasjoner, samt til Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp og Leger uten grenser, sa Solheim.

Nå dobler altså regjeringen støtten.

Les også: - Norge blir ingen hovedaktør

- Trenger vedvarende støtte
Haitiske myndigheter anslår at over 112.000 mennesker omkom i jordskjelvet 12. januar, mens over 200.000 ble skadd.

FN har satt i gang et program som etter planen skal skape opp mot 220.000 arbeidsplasser ved å betale folk for å rydde i ruinene. Lønnen er fastsatt til 5 dollar om dagen.

- Gjenoppbyggingen kommer til å bli lang og utfordrende, og vi trenger vedvarende støtte. Folk må tenke i et tiårsperspektiv, sier Jonathan Reckford i organisasjonen Habitat for Humanity ifølge NTB.

FN-talsmann Nicholas Reader sier at haitiske myndigheter har utpekt 500 steder der det kan settes opp teltleirer for folk som nå bor i midlertidige leirer med dårlige sanitære forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.