*Nettavisen* Nyheter.

Gir 50.000 for å finne «Bamse»

Foto: Sturla Nordbøe/privat (Namdalsavisa)

Arne Hagen gir 50.000 kroner til den som finner Bamse! Penger betyr ikke all verden for 76-åringen lengre, hunden derimot betyr uendelig mye.

07.01.13 21:33

ABELVÆR: Heime i kjøkkenet på Abelvær sitter det fortvilte pensjonistekteparet Signe (76) og Arne (76) Hagen. Paret viser bilder av den sju år gamle border collien, som nå har vært forsvunnet i ei uke.

På ettermiddagen nyttårsaften har uvettig fyrverkerioppskyting skremt hunden noe forferdelig. Den har i desperasjon klart å vrenge av seg halsbåndet og stikke av, skriver Namdalsavisa.

- Vi satte hunden i band ved 17.00-tiden for at den skulle få lufte seg en times tid. At noen skulle begynne å skyte opp fyrverkeri da, drømte vi ikke om. Bamse har alltid vært livredd både raketter og lyn og torden, forteller matfar Arne Hagen. Han legger ikke skjul på at han mener folk bør skyte opp fyrverkeri rundt midnatt. Det er mange dyreeiere som er irriterte på at en del leker seg med fyrverkeri i utide.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (privat)

Et svar er verdt 50.000
Letinga etter kjæledyret startet umiddelbart. Ekteparet selv har søkt fra grytidlig morgen til seine kvelden. Sønnen og familien har hjulpet, Bamse er blitt etterlyst både gjennom NA og på mange Facebook-meldinger. Folk i biler har lett og folk til fots har lett. Terrenget er blitt gjennomsøkt langt inn på landsida øst for Abelvær-halvøya, helt til Hamland, skriver Namdalsavisa.

Men det er ikke funnet et spor!

- Vi har også trålet langs fjæra og søkt om Bamse kan ha svømt over til øyer i nærheten, forteller ekteparet.

Familien har på langt nær gitt opp å finne kjæledyret i live. Men nå er så mye forsøkt og de trenger hjelp. Derfor vil Arne Hagen bruke 50.000 kroner for å oppmuntre også andre til å lete. Paret innrømmer at en såpass stor dusør settes opp fordi border collien betyr enormt mye for dem.

- Det er jeg som har Bamse sammen med meg på dagtid, påpeker Signe. Bamse står en del i band utendørs, men hunden trives aller best i sofaen. En typisk «innehund».

- Forferdelige dager
- Den er med oss på turer, blant annet multeturer. Om Bamse er løs, løper den aldri vekk fra oss. Hunden stanser før den mister øyekontakten med oss og venter, beskriver Arne Hagen. Det er derfor eieren synes det er så rart om den svart og hvite border collien kan ha rømt så langt vekk.

- Hunden lyder navnet sitt om noen roper på den, men den er litt sky i forhold til voksne folk. Barn derimot elsker hunden, forteller 76-åringen.

Hagen har derfor ikke tro på at det er noen vits i å forsøke å fange Bamse om noen finner ham.

- Men gi oss beskjed, så er vi der med én gang.

Ekteparet grubler naturligvis mye på hvordan hunden har det, om den har vann og mat, om den er skadet eller om den fryser. Begge er forberedt på at Bamse kan ha omkommet.

- Men vi vil vite hundens skjebne, forklarer Arne Hagen, som er sterkt berørt av situasjonen: – Disse dagene har vært forferdelige!

P.S! At dyr forsvinner er ikke noe nytt. I 2008 forsvant elghunden Rex i Flatanger. Den ble funnet, blant annet etter hjelp fra Snåsamannen.

MEST LEST AKKURAT NÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.