RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir 750 mill. i utbytte

Offshorerederi betaler til aksjonærene.

Solstad Offshore vil betale et utbytte på 2 kroner per aksje etter 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Tap i kjølvannet av konkursen i MPU Offshore Lift og urealiserte valutatap bidro til et underskudd før skatt. Resultat før skatt viser et tap på 35,6 millioner kroner i fjerde kvartal mot et overskudd på 368,7 millioner kroner i samme kvartal året før.

Selskapet har inntektsført skatt etter reglene i rederibeskatningen og fikk et resultat etter skatt på 118,1 millioner kroner. I fjerde kvartal 2007 hadde de et underskudd på 21 millioner.

Driftsresultatet viser en oppgang til 304,4 millioner kroner mot 284,5 millioner kroner. Før avskrivninger økte driftsresultatet (EBTIDA) til 434,6 millioner kroner fra 401,6 millioner kroner. Driftsinntektene steg til 635,1 millioner kroner fra 624,8 millioner kroner.

- Den samlede ordreboken av nye skip er fortsatt høy, men finanskrisen, har medført økt usikkerhet mht kanselleringer av nybygg. Av samme grunn er bestillingen av ytterligere nybygg nå stoppet helt opp. Aktiviteten og markedsutviklingen i våre segmenter vil bli negativt påvirket av fallet i oljepris, finanskrisen og problemene i verdensøkonomien. Det er imidlertid vanskelig å si hvor kraftig og langvarig korreksjonen blir, skriver selskapet.

Så langt i første kvartal har spotmarkedet i Nordsjøen vært laber og det har medført lavere ratenivåer for alle typer fartøy. Selskapet har tre fartøy som opererer i spotmarkedet i Nordsjøen.

- På noe lengre sikt forventes markedet, spesielt på dypere farvann, å bli preget av fortsatt høy aktivitet. I de kommende årene forventes det stor etterspørsel etter skip, etterhvert som det store antall borerigger under bygging kommer i drift kombinert med stor utbyggingsaktivitet på dypere farvann. Utbygningsaktiviteten vil dog avhenge av utviklingen i oljeprisen, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere