RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir beng i mystisk fenomen

Sist oppdatert:
Ingen kan helt forklare det merkelige naturfenomenet i Nazca. 30 husløse familier kunne heller ikke bry seg mindre.

Spekulasjonene har gått i årevis. Er de mystiske linjene etset inn i bakken av romvesener? Eller er det gamle sivilisasjoner som står bak?

Edderkoppformasjonen på en slette utenfor Nazca i Peru er bare en av mange kjempefigurer som ble tegnet på bakken en gang for over 2000 år siden. Her finner du også en gigantisk apekatt og en kolibri.

Det eneste forskerne vet med sikkerhet er at formasjonene ble laget en gang mellom år 200 før Kristus og 650 etter Kristus. Alt tyder på at det utdødde Nazca-folket sto bak. Hva formasjonene ble brukt til, er ingen sikre på. Kanskje var de vanningsanlegg. Kanskje hadde de med astronomi å gjøre.

FN har gitt Nazca status som verdensarvsted, men det bryr ikke de 30 familiene som nylig har satt opp stråhytter og slått seg ned i nærhetene av de såkalte Nazca-linjene.

Og selv om linjene har blitt vandalisert før, har ikke Domingo Cabal, leder for Perus nasjonale kulturinstitutt, sett maken til frekkhet. Han sier imidlertid til Reuters at det er lite han kan gjøre.

- Vi har bare åtte vakter og det er ikke nok til å bevokte et område som er 500 kvadratkilometer stort. Vi har rapportert saken, og hyttene må bort. De vil bli fjernet denne uken, sier Cabal.

Nazca-linjene er en av Perus mest populære turistattraksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere