Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir dataspill skylden for drap

Grand Theft Auto III, PC-spill.
Grand Theft Auto III, PC-spill.
Sist oppdatert:
Det omstridte dataspillet Grand Theft Auto er igjen i søkelyset etter at to ungdommer løste skudd mot passerende biler. En person ble drept, og de pårørende gir dataspillet skylden.

I følge de to tenåringene som skjøt, 16 år gamle William og 14 år gamle Joshua Buckner, gjorde de dette da de i kjedsomhet ville etterligne handlingen i favorittsspillet sitt, Grand Theft Auto (GTA).

En person ble drept og en annen alvorlig skadet i skyteepisoden i Tennessee. De pårørende etter drepte Aaron Hamel saksøker nå Take-Two Interactive, selskapet bak GTA, for å ha delvis skyld i drapet.

- Bransjen må hoste opp penger så ofre og deres pårørende kan få kompensasjon for de lidelser de er blitt påført, Aksjeeierne må få vite hva spillene deres gjør med barn og deres familier. De må slutte å formidle slike produkter til barn, disse produktene er dødelige, sier familiens advokat Jack Thompson til ABC News.

Om våpenprodusenten eller foreldrene blir saksøkt for ikke å hindre at ungdommene fikk tak i riflen de benyttet ved skyteepisoden sier historien ingenting om, skriver The Register.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!