Gå til sidens hovedinnhold

Gir elever 100 mill til investering

Skal lære om utvikling med nytt spill

(Spillmagasinet): Finansinstitusjonen Norfund som jobber med utvikling gjennom investering i utviklingsland, går nye veier for å lære ungdom om hvordan investeringer i u-land skaper arbeidsplasser og økonomisk vekst: I dag lanserer Norfund internettspillet «Utviklingsinvestoren» som er rettet mot elever i den videregående skolen.

- Ved å spille «Utviklingsinvestoren» håper vi elevene og lærerne vil lære mer om næringsutvikling i utviklingsland, hvor krevende det kan være å være investor og ikke minst hvor viktig det er å lykkes, sier Norfunds kommunikasjonsdirektør, Kjartan Stigen, i en pressemelding.

I spillet får elevene investere på vegne av Norfund og disponerer 100 millioner som skal forvaltes. I løpet av spillets gang skal elevene styre bedriftene i porteføljen til suksessrike og samfunnsnyttige virksomheter.

Underveis får spilleren informasjon i form av for eksempel videoappeller fra miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, eller kunnskapstester og andre dokumenter.

Ide- og kunnskapsformidling er i hovedsetet i spillet som egner spesielt godt innenfor samfunnsfag, bedrifts- og samfunnsøkonomi.

- Spillet skal rokke ved de tradisjonelle forestillingene mange har om utviklingsland og menneskene som bor der, og vise at det er mange positive muligheter til utvikling i disse landene, avslutter Stigen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem