RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Fredriksen bedre rating

Sist oppdatert:
Det internasjonale ratingbyrået Standard & Poor's har hevet ratingen til skipsreder John Fredriksens Ship Finance International.
I en oppdatering fra S&P går det frem at kredittratingselskapet har løftet skipsleasingselskapet Ship Finances langsiktige kredittrating fra BB- til BB med stabile utsikter.

Samtidig heves ratingen på selskapets usikrede langsiktige gjeld fra B til B+. Denne ratingen omfatter utestående obligasjoner på 520 millioner dollar.

- Ratingendringen reflekterer Ship Finances bedre enn forventede operasjonelle og finansielle utvikling de siste tre årene, skriver S&P-analytiker Per Karlsson i oppdateringen.

Karlsson peker også på endringene i tankrederiet Frontlines administrasjon og utsiktene til fortsatt stabile og forutsigbare kontantstrømmer fra Ship Finance langsiktige avtaler som grunnlag for oppgraderingen.

Karlsson mener også at utsiktene for råoljetankskip er gode på mellomlangsikt, mens Ship Finance kontraktsikringer på tilsammen 274 millioner dollar, brorparten i Frontline, gir en betydelig beskyttelse mot nedsiden i tankmarkedet.

På grunn av Ship Finance høy belåningsgrad og utsikter til at kontantoverskuddene fortsatt vil bli utbetalt til aksjonærene, er potensialet for videre oppgraderinger begrenset.

S&P er sammen med Moody's og Fitch ledende i markedet for kredittvurderinger internasjonalt. Ratingen gitt av disse selskapene er avgjørende for hvor høy rente et selskap kan forvente å måtte betale på sine lån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere