Gå til sidens hovedinnhold

Gir gass mot økte priser

Natur og Ungdom Nordstrand ønsket å oppmuntre folk til å fortsette å reise kollektivt til tross for at Ruter setter opp prisene fra 1. februar, og delte ut boller til reisende.

JERNBANETORGET: Ruter satt opp billettprisene på enkeltbillett, 30-dagers billett og 365–dagers kort fra 1. februar.

En enkeltbillett for voksen vil koste 50 kroner. Natur og Ungdom Nordstrand har lenge jobbet for å få ned pris for månedskort til ungdom til 200 kroner.

Les hva folk på gata synes om økte priser:

Natur

FIRE I FARTA OM RUTERS BILLETTPRISER

Bollebakst

Helene Olsbye (16) fra Natur og Ungdom sto bak initiativet og delte ut boller sammen med Tanja Silvestrini (16), Syvert Kråkenes (16) og Anna Tollefsen (16) fra Nordstrand fredag ettermiddag.

– Vi har lenge jobbet for å få billigere månedskort til ungdom. Vi tror en prisreduksjon vil virke holdningsskapende og gi ungdom et positivt forhold til kollektivtrafikk. Målet er at de i fremtiden skal velge buss fremfor bil, sier Olsbye.

LES OGSÅ: Må gå en kilometer for å kjøpe trikkebillett

Positiv

Torild Kristiansen var blant de reisende Natur og Ungdom møtte på jernbanetorget. Hun synes initiativet til ungdommene var positivt.

– Det er helt høl i hue å øke prisene ytterligere. Jeg er avhengig av å kjære kollektivt frem og tilbake til jobb, så nå blir jeg tvunget til å kjøpe månedskort. Femti kroner for en enkeltbillett er helt sinnsykt, sier Kristiansen.

Ruters argument for prisøkningen er at de vil øke bussjåførenes sikkerhet. Å øke prisene på billettene som blir solgt på bussene er et tiltak for å redusere mengden kontanter som oppbevares på kjøretøyet for å forhindre ran.

Natur og Ungdom reagerer negativt på tiltaket, og mener forholdene er for dårlig tilrettelagt.

– Det er ikke alle som har tilgang på utsalgssteder for billetter der de bor og disse bli nå tvunget til å kjøpe dyre billetter, sier Olsbye og legger til at argumentet ikke holder når det gjelder prisøkningen på månedskort, da disse ikke selges i bussene.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping