*Nettavisen* Nyheter.

Gir Giske «nærmere 100 prosent» sjanse - slik reagerer Ap-kvinnene

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre og Trond Giske i vandrehallen på Stortinget 19. mars i år.

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre og Trond Giske i vandrehallen på Stortinget 19. mars i år. Trond Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Ap i januar 2018. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Aps fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, mener Trond Giske høyst trolig blir innstilt som ny fylkesleder, men Ap-kvinner mener valget ikke er avgjort.

06.08.20 12:36

– Det er synd at noen prøver å gjøre dette til en maktkamp, når dette i utgangspunktet handler om hvilke verdier vi som parti og fylkeslag skal ha, sier leder Heidi Linge i Charlottenlund og Brundalen arbeiderlag til Dagbladet torsdag.

Hun var blant de 20 Ap-kvinnene som i mars i Adresseavisen krevde at den neste fylkeslederen må være en kvinne.

– Slik vi ser dette, er valget lagt ifra avgjort, sier Linge.

Bakgrunnen for uttalelsene hennes er et intervju med Tore O. Sandvik i Vårt Land. På spørsmål om hvordan han vurderer Giskes sjanser til å bli innstilt som fylkesleder, svarer han:

– For alle som kan telle, er vel sjansen nærmere 100 prosent, om forslagene fra partiorganisasjonen skal bli vektlagt. Der er det et massivt flertall som peker på Giske.

En rundspørring i Trønder-Avisa i februar, før årsmøtet i Trøndelag Ap ble koronautsatt, viste at Giske fikk støtte fra 146 av 239 delegater. Flertall krever 120 delegater.

Valgkomiteens innstilling kommer 24. august, mens årsmøtet holdes 29. august.

Trond Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Ap i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

(©NTB)

Les også: Støre utelukker ikke Giske som statsråd

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.