*Nettavisen* Nyheter.

Gir gratis PC til sosialklienter

Det ble jul allikevel for en rekke barn i familier som mottar sosialhjelp. Bergen kommune går til innkjøp av 150 datamaskiner som skal tildeles barn av sosialklienter.

Bystyret i Bergen vedtok mandag å kjøpe PC-ene fra den vernede bedriften Bjørkhaug arbeidsfellesskap i Indre Arna. Begrunnelsen for vedtaket er å unngå at barn av sosialklienter blir hengende etter på skolen på grunn av manglende PC, skriver bt.no.

Vedtaket kom etter forslag fra Eilert Jan Lohne (Ap), nestleder i sosial- og helsekomiteen. Helsebyråd Trude Drevland mener det var et godt tiltak.

- Jeg vet godt at det finnes en del barn og unge, for eksempel barn av sosialklienter, som ikke har tilgang til datamaskin. Jeg synes at de skal slippe å skille seg ut ved å ikke ha de samme mulighetene som andre. Etter min oppfatning er det ikke noen som helst politisk uenighet om at dette er et veldig positivt tiltak, sier Drevland til bt.no.

Hun erkjenner at 150 datamaskiner ikke er nok til å dekke inn det totale behovet, og opplyser samtidig at hun skal ha dette i bakhodet når budsjettene for 2006 skal på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.