RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Hagen en sjanse

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Byrådsforhandlingene i Oslo kan avgjøres i kveld.

HÅNDVERKEREN, OSLO (Nettavisen): Høyre måtte bruke helgen til å løse opp i noen av forhandlingsflokene rundt nytt byråd i Oslo for de fire neste årene.

Det etter at Fremskrittspartiets forhandlingsleder, Carl I. Hagen, stilte et ultimatum til partiet.

- Høyre må velge enten å forhandle med oss som de har sittet i byråd med i åtte år, eller de må si farvel til oss og forhandle med KrF og Venstre, sa Hagen til Nettavisen fredag.

Carl I. Hagen: - Du kan ikke ha et forhold til to samtidig

- Vi kan styre alene
Etter et nytt forhandlingsmøte på Håndverkeren i Oslo mandag formiddag, har Høyre igjen kastet ballen over til Frp.

- Vi har snakket med Fremskrittspartiet og gitt uttrykk for hvordan vi ser på situasjonen. De skal ta dette opp med sitt forhandlingsutvalg, og så kommer vi til å ha samtaler igjen utover kvelden. Jeg vil tro at vi i morgen tidlig har det klart om det blir forhandlinger om et nytt byråd eller ikke, sier byrådsleder Stian Berger Røsland etter møtet.

Ifølge Røsland er det fortatt helt åpent hvem som kommer til å sitte i det nye byrådet.

- Slik jeg vurderer det, er det enten slik at Høyre og Frp viderefører samarbeidet, eller at Frp trer ut og Venstre og KrF trer inn. Et annet alternativ er at Høyre styrer videre alene. Jeg tror at valgresultatet gjør det til både en realistisk og en reell mulighet at Høyre styrer alene, men vi skal nå ta noen runder for se på andre muligheter, sier han.

Hagen: - Jeg er glad
Carl I. Hagen sammenlignet Høyre før helgen med å være utro, siden de ønsket parallelle forhandlinger med både Frp og KrF/Venstre.

Mandag var ikke Hagen så opptatt av utroskap.

- Jeg er glad for at byrådslederen og Høyre nå har valgt å forsøke å forhandle med Frp om et fortsatt Høyre/Frp-byråd. Det er imidlertid stilt noen forutsetninger av politisk karakter som jeg ikke vil gå inn på. Disse forutsetningene gjøre at det i stedet for å begynne med helt blanke ark, må avklares enkelte ting på forhånd. Dette er noe vi nå skal legge fram for vårt forhandlingsutvalg, presiserer Hagen.

Også KrF og Venstre deltok på første del av forhandlingsmøtet mandag, men forlot møte tidligere enn Frp. De avventer nå samtalene mellom Frp og Høyre.

Krav til Munch-museum
Ifølge NRK er Lambda, det planlagte Munch-museet i Bjørvika, et kort i byrådsforhandlingene i Oslo.

Frp støttet først utbyggingsplanene, men trakk støtten rett før valget. Nå skal Høyre ha stilt krav til Frp om snu i saken og støtte utbyggingen, for å ta partiet med i byråd igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere