RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir kjøpsanbefaling på Hydro og Statoil

Sist oppdatert:
Meglerhuset Danske Scurities er positivt innstilt til utsiktene for oljeprisen. Meglerhuset går ut med kjøpsanbefaling på Hydro og Statoil
Danske opprettholder sin kjøpsanbefaling på Statoil-aksjen og oppjusterer estimatene klart, basert på oljeprisen og forholdet mellom dollar og kroner i tredje kvartal.

Meglerhuset mener at OPECs produksjonskutt i forrige uke og problemene fra "Irangate" (Statoils korrupsjonsskandale i Iran) er overdrevet.

En verdsetting delt på 2003-inntjeningen (P/E) på 8,3 ganger priser Statoil under Norsk Hydro og under andre integrerte europeiske oljeselskaper, påpeker Danske i analysen.

Danske gir også Norsk Hydro en kjøpsanbefaling. Som i tilfellet med Statoil, har meglerhuset oppjustert sine inntjeningsforventninger på grunn av utsiktene til utviklingen i oljeprisen og forholdet mellom dollar og kroner.

I tillegg mener Danske Securities at positive nyheter, fra både markedet og selskapet selv, vil underbygge investeringscaset.

Norsk Hydro handles til en P/E for 2003 på 10,4 ganger, noe som er 10 til 20 prosent under sammenlignbare oljeselskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere