RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir klarsignal for letebrønner

Sist oppdatert:
Norsk Hydro og Statoil har fått klarsignal fra Petroleumstilsynet til boring av to nye letebrønner på sokkelen
Statoil har i dag fått samtykke til boring av en avgrensningsbrønn på Gudrun-funnet, Funnet ligger på produksjonslisens 025.

Målet for den nye brønnen er å se etter hydrokarboner i reservoarsanden i Draupne-formasjonen i tillegg til å undersøke om Gudrun har et potensial for kommersiell utbygging. Et eventuelt positivt utfall av boring er ventet å føre til en innlevering av en plan for utbygging og drift.

Brønnen skal bore med boreriggen Transocean Leader, og skal på begynnes før 1. august. Boringen er ventet å ta 95 dager. Statoil er operatør for lisensen med en eierandel på 46,8 prosent.

Videre har Hydro fått samtykke til boring av en letebrønn på Peon-prospektet på lisens 318. Prospektet ligger nord for Fram-feltet i den nordlige delen av Nordsjøen.

Brønnen skal bores med Odfjell Drillings borerigg Deepsea Trym, og oppstart er rundt 1. august. Hovedmålet for den vertikale brønnen er gass.

Hydro er operatør for lisensen med en eierandel på 60 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere