RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir korreks om tjenestepensjon

Sist oppdatert:
Kredittilsynet kommer nå med en klar korreks til noen av aktørene i finansbransjen som nå har startet jakten på kunder i forbindelse med innføringen av obligatorisk tjenestepensjon. Korreksen gjelder både markedsføring og lokketilbud
I en pressemelding i dag skriver Kredittilsynet at har merket seg annonser for tjenestepensjonsordninger som er utformet på en slik måte at man kan få inntrykk av at pensjonsordningen må etableres før 31. desember 2005.

- Dette er ikke riktig. Foretakene har frist fram til 31. desember 2006, presiserer Tilsynet, som ser det som meget betenkelig at foretakene gjennom markedsføringen kan få inntrykk av at avtale må inngås før årsskiftet.

Kredittilsynet anmoder nå finansinstitusjonene om å være tydelige i markedsføringen og å kommunisere overfor potensielle kunder at foretakene har frist fram til 31.12.2006 med å etablere pensjonsordninger for sine ansatte.

Tilsynet skriver også at det er viktig at bredriftene får bruke den tiden de trenger til både å hente inn alle nødvendig informasjon og til å vurdere de ulike alternativene.

Frykter forskjellbehandling

Finansbransjen har allerede havnet i søkelyset til finansminister Kristin Halvorsen på grunn av måten de priser ulike tjenester overfor næringslivet på. Det gjelder da gjerne ulike former for pakketilbud. Nå setter Kredittilsynet fokus på dette i forbindelse med innføringen av tjenestepensjonsordningen, hvor blant annet forsikringsselskaper og banker vil slåss om kundene det neste året.

- Kredittilsynet har også merket seg at både forsikringsselskap og banker tilbyr innskuddspensjonsprodukter hvor foretaket ikke vil bli ilagt etableringskostnader dersom de inngår avtale om innskuddspensjonsordning før 31. desember 2006. Kredittilsynet er av flere grunner betenkt over at institusjoner tilbyr gebyrfrie innskuddspensjonsprodukter, skriver Tilsynet i dag.

De påpeker blant annet reglene finansavtalelovens som forbyr direkte urimelig forskjellsbehandling mellom kundene i én og samme institusjon.

- Etter Kredittilsynets oppfatning bør institusjonene legge samme prinsipper til grunn for produkter som ikke omfattes direkte av dette regelverket eksempelvis innskuddspensjonsprodukter som tilbys av banker.

I forbindelse med innføring av obligatorisk tjenestepensjon forutsetter Kredittilsynet at livsforsikringsselskapene ikke krever tegning av pensjonsordning som vilkår for å tegne innskuddsfritaksforsikring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere