*Nettavisen* Nyheter.

Gir Kurt'n på pukkelen

Kurt Oddekalv møter motbør etter at han oppfordret Japan, USA og Tyskland til å innføre importforbud på norsk oppdrettslaks

Administrerende direktør i FHL Havbruk, Geir Andreassen, mener lederen for Norges Miljøvernforbund har gått langt over streken når han oppfordrer til boikott av norsk oppdrettslaks.

- Heldigvis har Oddekalv liten troverdighet i denne saken. Det som provoserer lakseoppdretterne mest, er at Norges Miljøvernforbund ikke har vitenskapelig belegg for sine påstander. Argumentene fra russiske myndigheter er for lengst tilbakevist, sier Andreassen til VG.

Oddekalv vil i brevs form henvende seg direkte til myndighetene og oppfordrer til boikott av norsk oppdrettslaks.

- Det er sørgelig. Nesten all miljøgiften i fôret til oppdrettslaksen kommer fra oljen som blir tilsatt. I dag finnes det rensemetoder som kan trekke ut PCB, dioksin og bromerte flammehemmere. Men verken fiskerinæringen eller fiskerimyndighetene gjør noe. Og helsemyndighetene sier feilaktig at det er sunnere å spise fisken enn å la være. Siste instans vi vil kontakte nå, er Jens Stoltenberg. Vi kan ikke ha sånne tilstander, sier Oddekalv til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag