Gir norsk Hooters nei

Foto: Ethan Miller (AFP)

Restaurantkjeden med lettkledte kvinner får skjenke-nei i Stavanger.

12.01.10 10:38

Det har vært veldig mye debatt etter at Rogalands Avis hadde oppslag om at restaurantkjeden Hooters er på vei til Stavanger forrige uke.

Nå kan det se ut som om veien blir lang både for Hooters og for en utvidelse av N.B. Sørensen i Skagenkaien 23.

Rogalands Avis har tatt en runde til de forskjellige partiene som skal avgjøre skjenkeskjebnen i de to sakene på torsdag, og det ser ut til å bli et rungende nei.

Vil beholde ringen
Christine Sagen Helgø varsler at Høyre går for innstillingen til rådmannen i begge sakene, og sier altså nei til skjenking i begge tilfellene.

- Det er en prinsipiell avgjørelse for å beholde skjenkeringen og ikke tillate flere skjenkesteder innenfor, slik som vi sammen med politiet har blitt enige om, sier hun, og legger til at Høyre ikke har vurdert konseptet Hooters i det hele tatt.

Odd Kristian Reme og Ap signaliserer det samme, og Reme er heller ikke av den oppfatning at det er et ledig skjenkeløyve innad i ringen etter at kranene stoppet hos Nilsen & Wold for fire år siden.

Den samme veien heller Per A. Thorbjørnsen (V), Marcela Tvedt Molina (SV) og Bjørg Tysdal Moe (KrF), og da er det bare en politisk kuvending som kan redde skjenking i enten Skagenkaien 23 (N.B. Sørensen) eller 33 (Nilsen & Wold) – eller begge steder.

Vil ha mangfold
Bjarne Kvadsheim (Sp) har ikke bestemt seg i noen av sakene ennå, mens Frp ikke uventet vil si ja til skjenking i begge lokalene.

- Vår holdning er at dette er restauranter, og synes det er bra med større mangfold. Skjenkeringen handler om å begrense bråk, og vi mener ikke det blir mer bråk hvis restaurantene N.B. Sørensen får utvide og Hooters etablere seg, sier gruppeleder Trond Birkedal.

Til retten
Tore Lies advokat, Stein Hansson, reagerer slik på at politikerne ser ut til å si nei.

- Det er ingen stor overraskelse, men det er ingen tom trussel å ta saken videre til retten, sier han.

Hansson mener det blir usaklig forskjellsbehandling når politiet har gitt en generell uttalelse som politikerne så baserer seg på.

- En må kunne forvente en individuell uttalelse av politiet, sier han.

Hansson mener det er feil av politiet å si nei til Nilsen & Wold, som ligger i utkanten av skjenkeringen, på grunn av ordensproblemet i sentrum – spesielt når politiet ikke hadde merknader til skjenking på Alf & Werner, som ligger rett utenfor ringen, men midt i sentrum.

Les mer på Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.