RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir ny frist for panteovergang

Sist oppdatert:
Det tyske miljøverndepartementet, som ledes av Jürgen Trittin, åpner for overgangsordninger med pantekuponger også etter fristen 1. oktober. Men samtidig trues det med store bøter ved sabotasje
Det er nå bare to uker igjen til 1. oktober, som er fristen for å innføre et tysk pantesystemt hvor kunden kan levere tilbake bokser og engangsflasker uavhengig av hvor disse er kjøpt, så lenge de leveres i en butikk som fører denne typen emballasje.

Men forvirringen er fortsatt stor, og nå åpnes det for forlengelse av overgangsordninger, som har eksistert siden nyttår.

Nå sier statssekretær Rainer Baake i det tyske miljøverndepartementet at det vil bli en overgangsordning for overgangssystemer som er basert på at kunden får returkuponger eller poletter ved kjøp av bokser eller engangsflasker, fremgår det av tyske nyhetsbyråer, etter en konferanse mellom den føderale regjeringen og delstatene onsdag.

Slike systemet vil bli akseptert i begrenset grad frem til 1. oktober 2004, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Systemer av denne typen skulle etter planen bortfaller 1. oktober.

Det vil være flere landsdekkende pantesystemer i operasjon fra 1. oktober, ifølge Baake.

Baake truer med store bøter dersom butikkene ikke følger opp pantesystemen.

Han fastholder at systemene må være kompatible, slik at en kunde som har kjøpt en boks eller flaske kan levere den tilbake og få pant i en annen butikk, forutsatt at denne butikken fører emballasje av samme type, selv om butikkene bruker ulike pantesystemer.

En talsmann for handelsorganisasjonen HDE, som er mot pant, sier dette viser at pantekaoset vil fortsette.

En del kjeder har varslet at de bare vil føre engangsemballasje av egen type, og bare ta mot denne, mens andre har varslet at de vil slutte med bokser og engangsflasker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere