RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Reinås Kjøp, tross skuffelse

Sist oppdatert:
Meglerhuset Merrill Lynch var noe skuffet over andrekvartalstallene til konsernsjef Jan Reinås og Norske Skog, men opprettholder foreløpig både kjøpsanbefaling og estimater
Merrill Lynch hadde ventet et driftsresultat på 392 millioner kroner i andre kvartal, og er naturlig nok skuffet over konsernets 305 millioner. Det er spesielt de europeiske og asiatiske delene av Norske Skog som utviklet seg svakere i kvartalet enn det Merrill-analytikerne hadde ventet.

Samtidig var Sør-Amerika og Australasia noe bedre. Når det gjelder kostnadsprogrammet mener Merrill at det ser ut til å være på plan, og forventer at målet på en milliard kroner vil bli innfridd. Det indikerer at resultatet i andre halvår kan bli bedre enn det meglerhuset venter.

Merrill mener at kursmålet bør ligge midt i historisk prisintervall basert på pris/bokført verdi, 1, som gir et krusmål på 133 kroner.

Det er en rekke risikofaktorer tilknyttet Norske Skog fremover, men selskapet klassifiseres som medium risiko. Blant de viktigste risikoelementene er at prisøkning neste år uteblir, den canadiske dollar svekkes og øker konkurranse fra det markedet, økte priser på resirkulert papir eller skuffelser i planlagte kostnadskutt.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 133 kroner
Meglerhus: Merrill Lynch
Dato: 6. august 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere